HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 9., péntek

Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom mozzarellával

Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom mozzarellával


Olaszos, ill. mediterrán ízvilágú könnyű és finom étel, s még főzni sem kell.
Hozzávalók :
  • 1 doboz (15 dkg)
    kacsamáj-
    pástétom
  • 2 db TV-paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 dk Mozzarella
  • 4 levél fodrossaláta
  • 6 db fekete magnélküli olívabogyó
  • 5 szál petrezselyemlevél
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 kk vaj
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • 5 db bazsalikomlevél (díszítéshez)

Elkészítés:
A paprikákat hosszában félbevágom, magházát eltávolítom. A paradicsomot megskalpolom, belsejét kikanalazom, a tányérba teszem. Hozzáadom az aprított paradicsomhúst, petrezselymet, bazsalikomot, vajat, fűszerezem. Villával összenyomkodom, jól elkeverem. A mozzarellát szeletelem.

Egy tányérra elhelyezem a salátaleveleket a paprikákat , középre a paradicsomot, megtöltöm. Közéjük teszem a mozzarellát, olívabogyókat, bazsalikomleveleket.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.10.) Gasztro Top-jába:
22.- Májpástétommal töltött paprika és paradicsom (Mindmegette)
P.S. 1. Ma előrerukkolt a 16. helyre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése