Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom mozzarellával
Olaszos, ill. mediterrán ízvilágú könnyű és finom étel, s még főzni sem kell.
Hozzávalók :
- 1 doboz (15 dkg)
kacsamáj-
pástétom - 2 db TV-paprika
- 1 db paradicsom
- 5 dk Mozzarella
- 4 levél fodrossaláta
- 6 db fekete magnélküli olívabogyó
- 5 szál petrezselyemlevél
- 1 marék bazsalikom
- 2 kk vaj
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- 5 db bazsalikomlevél (díszítéshez)
Elkészítés:
A paprikákat hosszában félbevágom, magházát eltávolítom. A paradicsomot megskalpolom, belsejét kikanalazom, a tányérba teszem. Hozzáadom az aprított paradicsomhúst, petrezselymet, bazsalikomot, vajat, fűszerezem. Villával összenyomkodom, jól elkeverem. A mozzarellát szeletelem.
Egy tányérra elhelyezem a salátaleveleket a paprikákat , középre a paradicsomot, megtöltöm. Közéjük teszem a mozzarellát, olívabogyókat, bazsalikomleveleket.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.10.) Gasztro Top-jába:
22.- Májpástétommal töltött paprika és paradicsom
(Mindmegette)
P.S. 1. Ma előrerukkolt a 16. helyre.
P.S. 1. Ma előrerukkolt a 16. helyre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése