Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban
Hozzávalók :Töltelék:
- 4 db TV-paprika
- 3 szelet (kb. 20 dkg) szendvics sonka
- 1 db chili
- 1/2 zacskó (5 dkg) konyhakész rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt fekete bors
- csípős piros paprika
- 5 db paradicsom
- 1 doboz (7 dkg) paradicsompüré
- zellerlevél
- bazsalikom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- chili szósz
- cukor
- vörösbor
- 4 db krumpli
- tejföl
A rizst megfőzöm. A paradicsomot beleaprítom egy lábasba (a héjával nem bíbelődtem) Fűszerezem, cukrozom, belekeverem az aprított zeller- és bazsalikomlevelet, öntök rá vizet, s főzöm. Később beleteszem a paradicsompürét.
A paprikát megskalpolom, csumáját eltávolítom. A sonkát apró kockára vágom, a hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom. .Egy keverőtálban összekeverem a tölteléket, megtöltöm a paprikákat..
A paradicsomot botmixerrel összekeverem, beleteszem a paprikákat és a krumplikat Készrefőzöm. Mielőtt kész, öntök hozzá vörösbort. Aki sűríteni akarja a szószt, kevés liszttel, tejföllel behabarhatja.
Tálaláskor szedek a tányérba paprikát, mellé a sapkáját és paradicsomszószt, s egy krumplit. Teszek rá egy kanál tejfölt, s bazsalikomlevelet.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.21.) Gasztro Top-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése