HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 19., hétfő

Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

Hozzávalók :

Töltelék:
  • 4 db TV-paprika
  • 3 szelet (kb. 20 dkg) szendvics sonka 
  • 1 db chili
  • 1/2 zacskó (5 dkg) konyhakész rizs
  •  1 db vöröshagyma
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  1 db tojás
  •  petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • csípős piros paprika
Szósz:
  • 5 db paradicsom
  • 1 doboz (7 dkg) paradicsompüré
  • zellerlevél
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • chili szósz
  • cukor
  • vörösbor 
Köret:
  • 4 db krumpli
  • tejföl
Elkészítés: 

A rizst megfőzöm. A paradicsomot beleaprítom egy lábasba (a héjával nem bíbelődtem) Fűszerezem, cukrozom, belekeverem az aprított zeller- és bazsalikomlevelet, öntök rá vizet, s főzöm. Később beleteszem a paradicsompürét.

A paprikát megskalpolom, csumáját eltávolítom. A sonkát apró kockára vágom, a hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom. .Egy keverőtálban összekeverem a tölteléket, megtöltöm a paprikákat..

A paradicsomot botmixerrel összekeverem, beleteszem a paprikákat és a krumplikat  Készrefőzöm. Mielőtt kész, öntök hozzá vörösbort. Aki sűríteni akarja a szószt, kevés liszttel, tejföllel behabarhatja.

Tálaláskor szedek a tányérba paprikát, mellé a sapkáját  és paradicsomszószt, s egy krumplit. Teszek rá egy kanál tejfölt, s bazsalikomlevelet.






P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.21.) Gasztro Top-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése