Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával, füstölt csípős kolbásszal
Hozzávalók:gyökér
Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
A tarját zsírban megsütöm, a végén beleteszem a kolbászkarikákat is., félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, a kolbászt, s a tarját, szórok rá kevés lisztet és öntök bele vörösbort.
Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá tejfölt, s díszítem egy egész chilivel, vágott újhagymazölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
Barna kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.08.05.) Gasztro Top-jába:
13.- Tejfölös babgulyás tarjával és csípős kolbásszal
(Mindmegette)
P.S.1. A tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-be is bekerült:
P.S.1. A tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-be is bekerült:
Ez a bableves nagyon finom lehet, bár én a vörösbort kihagynám belőle.
VálaszTörlésNem lesz tőle túl savas?
A bor csak finom ízt ad neki, az alkohol elpárolog. Nem lesz savas tőle az étel.
VálaszTörlés