Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel
Egy nyári érdekesség. Fasírt nem hagyományosan:
Hozzávalók :
- 1 db füstölt kolbász )kb. 10dfkg)
- gyalult tök (kb 20 dkg)
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék petrezselyem
- 1 db chilipaprika
- 1 db tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- napraforgó olaj
- 6 db újkrumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
A megmosott krumplit felteszem főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet, chilit és a kolbászt aprítom, A paradicsomot négybevágom.
A tököt már előzőleg legyalultam, s bedobozoltam, kettőt a mélyhűtőbe, egy dobozt pedig a hűtőbe raktam. Most ez utóbbit használtam fel. Nos, a tököt beleteszem egy tálba, a többi hozzávalóval együtt, fűszerezem, majd egy villával összenyomkodom, s összekeverem. Teszek hozzá prézlit, s lisztet (kb.. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.
Egy serpenyőben olajat hevítek, s egy kanállal beleteszem a pogácsákat, kicsit meglapítgatom. (Én 5 fasírtot készítettem..) Amikor mindkét oldala megsült kiveszem egy tányérra, s a forró olajba beleteszem az időközben csaknem készrefőtt krumplikat. Melléhelyezem a paprikát, s a paradicsomokat, sózom, borsozom, s minden oldalukon megsütöm.
Tálalok. A tányérra helyezek 2 db fasírtot, a paprikát, s a krumplik paradicsomok felét. A krumplikra vágok petrezselymet, a fasírtra teszek egy petrezselyem ágat.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.08.11.) Gasztro Top-jába:
8.- Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel
(Mindmegette)
P.S.1. Ma (2013.08.12.) a recept előrébb lépett az 5. helyre.
P.S.1. Ma (2013.08.12.) a recept előrébb lépett az 5. helyre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése