Fehérboros sárgadinnye krémleves pármai sonkával
- 1 nagyobb sárgadinnye fele
- 2 tk méz
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 gyűszűnyi gyömbér
- 5 db mentalevél
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor (muskotályos)
- 4 szelet pármai sonka
- petrezselyemzöld
A jól lehűtött dinnyét kettévágom, magjait eltávolítom. Kivájok 12 gömb dinnyét, ezt félreteszem. A többit felvágom. Egy keverő edényben botmixerrel a dinnyét, a gyömbért, a mentaleveleket, a mézet, a vaníliás cukrot, a tejszínt, s a bort összekeverem. Visszateszem a hűtőbe.
Tálaláskor egy tányérba öntöm a levest, beleteszem a sárgadinnyegömböket, a pármai sonkát tekercsben, s díszítem egy petrezselyemzölddel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése