Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal
Forró nyári napokra.
Hozzávalók :
- 1 szelet görögdinnye
- 2 tk cukor
- 2 tk méz
- 1/2 citrom
- 1 dl vörösbor
- 5 mentalevél
- 1 ek mazsola
- 1 cl rum
- szegfűszeg
- fahéj
- 1 kk vaníliás cukor
- gyömbér
- mentacsúcsl (díszítésnek)
- 2 szelet toast
- 2 lapka füstölt sajt
- néhány szem pirított mogyoró
A mazsolát rumba áztatom, a citromhéját lereszelem, levét kifacsarom.
A behűtött dinnye magnélküli részéből kis golyócskákat vájok, félreteszem. A dinnyét felvagdosom, a magokat eltávolítom, beteszem egy keverőedénybe, s a többi hozzávaló hozzáadásával (a mazsola kivételével) botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe néhány órára.
Tálaláskor a mogyorót megpirítom, a toastot a füstölt sajttal néhány percig grillezem. A levest egy tálba öntöm, belerakom a félretett dinnyegolyócskákat, szórok rá mazsolát, mogyorót, s díszítem mentacsúccsal. Grillezett sajtos toasttal fogyasztom, melyre szórtam a pirított mogyoróból.
Nagyon jó piás kajákat készítesz!
VálaszTörlésKöszönöm. A különböző alkoholok egy plusz élményt adnak az étel ízének. Ráadásul a hidegen készítetteknél, még az alkohol is megmarad.
TörlésThis is gorgeous!
VálaszTörlés