HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 7., szerda

Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal

Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos, pirított mogyorós toasttal


Forró nyári napokra.

 Hozzávalók :
  • 1 szelet görögdinnye 
  • 2 tk cukor 
  • 2 tk méz
  • 1/2 citrom
  • 1 dl vörösbor
  • 5 mentalevél
  • 1 ek mazsola
  •  1 cl rum
  • szegfűszeg
  • fahéj 
  • 1 kk vaníliás cukor 
  • gyömbér 
  • mentacsúcsl (díszítésnek)
Kísérőnek:
  • 2 szelet toast
  • 2 lapka füstölt sajt 
  •  néhány szem pirított mogyoró
Elkészítés: 

 A mazsolát rumba áztatom, a citromhéját lereszelem, levét kifacsarom.

A behűtött dinnye magnélküli részéből kis golyócskákat vájok, félreteszem. A dinnyét felvagdosom, a magokat eltávolítom, beteszem egy keverőedénybe, s a többi hozzávaló hozzáadásával (a mazsola kivételével) botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe néhány órára.

Tálaláskor a mogyorót megpirítom, a toastot a füstölt sajttal néhány percig grillezem. A levest egy tálba öntöm, belerakom a félretett dinnyegolyócskákat, szórok rá mazsolát, mogyorót, s díszítem mentacsúccsal. Grillezett sajtos toasttal fogyasztom, melyre szórtam a pirított mogyoróból.




3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó piás kajákat készítesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. A különböző alkoholok egy plusz élményt adnak az étel ízének. Ráadásul a hidegen készítetteknél, még az alkohol is megmarad.

      Törlés