HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. augusztus 3., szombat

Vodkás uborka gazpacho

Vodkás uborka gazpacho

Nem csak finom és egészséges, de ebben a kánikulában még hűsító is ez a leves, s nem utolsó sorban, nem kell a konyhában dunsztolódnunk.

Hozzávalók :
  • 4 db fürtös uborka
  • 2 db kovászos uborka
  • 4 db kicsi zöld paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szál kapor
  • 5 szál petrezselyem 
  • 5 szál metélőhagyma
  • 1 szelet szikkadt toast kenyér
  • kevés kovászos uborkalé
  • őrölt fekete bors 
  • kakukkfű 
  • olívaolaj
  • 10 cl vodka
  • sült hagyma 
  • 2 szelet toast kenyér
Elkészítés:

A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek, a többit botmixerrel durvára mixelem. Fűszerezem, adok hozzá kevés uborkalevet, beleöntöm a vodkát. Berakom a hűtőbe,

Tálaláskor pohárba öntöm a gazpachot, teszek rá a zöldségeket, sült hagymát, s kaprot, s egy szelet félbevágott pirított, fokhagymával bedörzsölt olívaolajos toasztot (bruschettát). Remélem a spanyolok ez utóbbiért nem köveznek meg. Csepegtetek rá még olívaolajat.




P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.08.05.) Gasztro Top-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése