Vodkás uborka gazpacho
Nem csak finom és egészséges, de ebben a kánikulában még hűsító is ez a leves, s nem utolsó sorban, nem kell a konyhában dunsztolódnunk.Hozzávalók :
- 4 db fürtös uborka
- 2 db kovászos uborka
- 4 db kicsi zöld paradicsom
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szál kapor
- 5 szál petrezselyem
- 5 szál metélőhagyma
- 1 szelet szikkadt toast kenyér
- kevés kovászos uborkalé
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- olívaolaj
- 10 cl vodka
- sült hagyma
- 2 szelet toast kenyér
A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek, a többit botmixerrel durvára mixelem. Fűszerezem, adok hozzá kevés uborkalevet, beleöntöm a vodkát. Berakom a hűtőbe,
Tálaláskor pohárba öntöm a gazpachot, teszek rá a zöldségeket, sült hagymát, s kaprot, s egy szelet félbevágott pirított, fokhagymával bedörzsölt olívaolajos toasztot (bruschettát). Remélem a spanyolok ez utóbbiért nem köveznek meg. Csepegtetek rá még olívaolajat.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.08.05.) Gasztro Top-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése