HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 25., kedd

Mustáros sült csirke felsőcomb krumplival, patisszonnal, brokkolival

Mustáros sült csirke felsőcomb  krumplival,   patisszonnal, brokkolival

Hozzávalók:
  • 2 db csirke felsőcomb
  • 4 db nagyobb újkrumpli
  • 1/2  kicsi patisszon
  • 2 db brokkoli rózsa
  • 1 db tojás
  • liszt  
  • zsemlemorzsa
  • olíva olaj
  • mustár
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 fürt koktélparadicsom
Elkészítés:

A csirkecombokat bekenem mustárral, sózom, borsozom, megszórom paprikával, hűtőbe teszem 2 órára. A krumplikat megkapirgálom, felvágom, s sós vízben a brokkolival  előfőzöm.  A patisszont szeletelem, megpucolom, sózom, borsozom, bepanírozom, s egy serpenyőben  olajban kirántom. Kiveszem, félreteszem.

A serpenyőbe berakom a csirkecombokat és a krumplit, megsütöm. Amikor már majdnem kész visszarakok egy szelet patisszont, s egy brokkolit, hogy azok is átmelegedjenek.

Tálalok, a tányérra teszek egy combot, egy szelet patisszont,  egy brokkoli rózsát, a krumplik felét, s díszítésként teszek rá koktélparadicsomot.



P.S. A recept bekerült a NoSalty.hu heti vacsora ajánlatába )2013.08.19.)
http://www.nosalty.hu/ajanlo/vacsorak-ahogyan-te-szeretedVacsorák, ahogyan te szereted (4 fénykép)
P.S.1. és a tombola Heti Gasztro Top-jába:
 8. - Vacsorák, ahogyan te szereted

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat készítettél és igen guszta! Szívesen falatoznék belőle!

    VálaszTörlés