Nyári zöldségleves pizzasonkával, baconnal, vörösborral, sajttal
Tartalmas leves friss zöldségekből.
Hozzávalók :
- 5 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1/2 fej karalábé
- 1/2 fej zellergumó levelével
- 1/2 cukkini
- 1 db uborka
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db lecsópaprika
- 2 fej kisebb vöröshagyma
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 levél mángold
- 5 dkg darabolt bacon
- 5 dkg pizzasonka
- petrezselyem zöld
- koriander levél
- olíva olaj
- 1 db marhahúsleves kocka
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- Vegeta
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát apróra, a répát, fehérrépát, paprikákat, uborkát karikára vágom, a cukkinit szeletelem, majd négybe vágom, a mángoldot csíkokra, a petrezselymet , koriandert nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy lábasban a baconon, s az olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, fűszerezem. Öntök rá egy liter vizet, s kb fél óráig főzöm. Közben felkockázom a sonkát, s lereszelem a sajtot. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beleteszem a sonkát, öntök bele vörösbort.
Tálaláskor a levesre szórok reszelt sajtot, s teszek rá petrezselyem levelet.
Guszta, finom leveske:)
VálaszTörlés