Kukoricacső baconba tekert paradicsommal és vöröshagymával, sajtosan, együtt sütve
Mert nem csak a főtt kukorica létezik.
Hozzávalók :
- 1 db kukorica cső
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 szelet bacon
- füstölt sajt
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
Elkészítés:
A kukoricát sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőbe öntök kevés olíva olajat. A kukoricát sózom, borsozom, szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, a serpenyő közepére helyezem. A paradicsomokat és a megpucolt hagymát betekerem a bacon szalonnába, a kukorica mellé helyezem, fűszerezem, majd beteszem a 180 C fokon, légkeverésen előmelegített sütőbe. Addig sütöm míg pirulni nem kezd.(40-45 perc). Ekkor a közben lereszelt sajtot rászórom a zöldségekre. Átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s még tízenöt percig sütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra két kukorica levelet, a félbevágott kukorica csövet, egy fél hagymát és egy paradicsomot, nyomok rá chili szószt. Pirítós rozskenyérrel fogyasztom.
Hú ez finom lehet:)
VálaszTörlés