HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 30., hétfő

Kukoricacső baconba tekert paradicsommal és vöröshagymával, sajtosan, együtt sütve

Kukoricacső baconba tekert paradicsommal és vöröshagymával, sajtosan, együtt sütve


Mert nem csak a főtt kukorica létezik.

Hozzávalók :
  • 1 db kukorica cső
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szelet bacon
  • füstölt sajt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék

Elkészítés:

A kukoricát sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőbe öntök kevés olíva olajat. A kukoricát sózom, borsozom, szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, a serpenyő közepére helyezem.  A paradicsomokat és a megpucolt hagymát betekerem a bacon szalonnába, a kukorica mellé helyezem, fűszerezem, majd beteszem a 180 C fokon, légkeverésen előmelegített sütőbe. Addig sütöm míg pirulni nem kezd.(40-45 perc). Ekkor a közben lereszelt sajtot rászórom a zöldségekre. Átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s még tízenöt percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra két kukorica levelet, a félbevágott kukorica csövet, egy fél hagymát és egy paradicsomot, nyomok rá chili szószt. Pirítós rozskenyérrel fogyasztom.







1 megjegyzés: