HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 9., hétfő

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom sütve

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom sütve


Imádom a töltött zöldségeket, gyakran készítem. Igyekszem mindig más és más változatokat készíteni.

Hozzávalók
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
  • 1/2 doboz (20 dkg) mexikói melegszendvicskrém
  • 1 db tojás
  • 5 szelet bacon
  • kevés rizs
  • olíva olaj
  • füstölt sajt

Elkészítés:

A rizst áztatás után megfőzöm, beteszem egy keverőtálba.

Az apróra vágott hagymákat olajon megdinsztelem, a rizshez adom. A kaliforniai paprikákat hosszában kettévágom, a kápia paprika és a paradicsomok sapkáját levágom. A paprikák magházát eltávolítom, a paradicsomok belsejét kivájom, a paradicsomhúst a töltelékhez adom. Beleütöm a tojást, a szendvicskrémet, az összevágott chilit, petrezselymet, bazsalikomot, fűszerezem, jól összekeverem.

A paprikákat megtöltöm, betekerem a baconba, s a serpenyőbe teszem, melybe egy kevés olajat öntök, mellérakom a hegyes paprikát és a töltött paradicsomokat is. 180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm. Lereszelem a sajtot, rászórom a paprikákra és paradicsomokra, s grillfokozaton 200 C fokon még bő 5 percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy piros és egy fél californiai paprikát, egy kápia paprikát, a hegyes paprikát és egy paradicsomot.  Díszítem egy bazsalikomlevéllel.





1 megjegyzés: