HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 22., vasárnap

Rakott cukkini pizzasonkával

Rakott cukkini pizzasonkával

Hozzávalók:
  • 1 db cukkini
  • 1 db paradicsom
  • 3 szelet pizzasonka
  • darabolt bacon
  • vaj
  • tejföl
  • sajt
  • zsemlemorzsa
  • só 
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • koriander levél
Elkészítés:

A cukkinit és a paradicsomot felszeletelem, a sonkát kockára vágom, a bazsalikomot és a petrezselymet aprítom. A sajtott lereszelem.

Egy fajance edényt kivajazok, szórok rá zsemlemorzsát, rétegezve rárakom a cukkinit, sonkát és a paradicsomot. Minden réteget fűszerezek, szórok rá bacont,  petrezselymet és bazsalikomot, kanalazok rá tejfölt, teszek rá néhány kanál vajat, s beteszem a 180 C fokra (légkeverés) előmelegített sütőbe 30 percre. Ekkor rászórom a reszelt sajtot, zsemlemorzsát, s grill fokozaton 10 percig tovább sütöm.

Tálaláskor teszek rá koriander levelet.




1 megjegyzés:

  1. Szeretem a cukkinit sokféle étel készíthető belőle. Az eléggé semleges íze miatt az ízesítése szinte végtelen, persze attól függően, hogy mit készítünk belőle. Amit Te készítettél is finom lehetett.

    VálaszTörlés