Hideg sárgadinnye-uborka krémleves rákkal, vodkával főzés nélkül
Egy finom exotikus leves nyárra, őszre a melegebb napokon.
Hozzávalók :
- 1/2 db sárgadinnye
- 4 db uborka
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 pohár kefir
- 1 szál koriander
- 3 db chili paprika
- 5 cl vodka
- só
- őrölt fekete bors
- 10 dkg főtt Északi tengeri rák
Elkészítés:
A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom. Egy gömbalakú vájóval kiszedek a dinnye húsából 8 db gombócot, a többit kikaparom.
Egy uborkát felszeletelek, a többit darabolom, egy chili paprikát karikára vágok, az újhagyma végét egy kevés zölddel levágom, hosszában félbevágom. Két koriander levelet félreteszek, a többit összevágom.
A dinnye gombócokat, és a dinnyehéját, szeletelt uborkát, karikára vágott chili paprikát, koriander levelet beteszem a hűtőbe. A többit beteszem egy keverő edénybe, fűszerezem, öntök bele kefirt és vodkát és botmixerrel összekeverem. Átöntöm egy zárható dobozba, s kb. 2 órára beteszem a mélyhűtőbe.
Tálaláskor kiveszem a hideg krémlevest a hűtőből, s beöntöm a dinnye héjába és egy üveg tányérba.
Rárakom a dinnye gombócokat, uborka szeleteket, újhagymát, koriander levelet, a vágott és az egész chili paprikát, s a rákokat.
A sárgadinnye igazán jó az uborkával, én is készítettem már ezen a nyáron is. A többi dolog nekem nem hiányzik belőle :)....
VálaszTörlés