HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 17., kedd

Hideg sárgadinnye-uborka krémleves rákkal, vodkával főzés nélkül

Hideg sárgadinnye-uborka krémleves rákkal, vodkával főzés nélkül


Egy finom exotikus leves nyárra, őszre a melegebb napokon.

Hozzávalók :
  • 1/2 db sárgadinnye
  • 4 db uborka
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 pohár kefir
  • 1 szál koriander
  • 3 db chili paprika
  • 5 cl vodka
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg főtt Északi tengeri rák

Elkészítés:

A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom. Egy gömbalakú vájóval kiszedek a dinnye húsából 8 db gombócot, a többit kikaparom.

Egy uborkát felszeletelek, a többit darabolom, egy chili paprikát karikára vágok, az újhagyma végét egy kevés zölddel  levágom, hosszában félbevágom. Két koriander levelet félreteszek, a többit összevágom.

A dinnye gombócokat, és a dinnyehéját, szeletelt uborkát, karikára vágott chili paprikát, koriander levelet beteszem a hűtőbe.  A többit beteszem egy keverő edénybe, fűszerezem, öntök bele kefirt és vodkát és botmixerrel összekeverem. Átöntöm egy zárható dobozba, s kb. 2 órára beteszem a mélyhűtőbe.

Tálaláskor kiveszem a hideg krémlevest a hűtőből, s beöntöm a dinnye héjába és egy üveg tányérba.

Rárakom a dinnye gombócokat, uborka szeleteket, újhagymát, koriander levelet, a vágott és az egész  chili paprikát, s a rákokat.





1 megjegyzés:

  1. A sárgadinnye igazán jó az uborkával, én is készítettem már ezen a nyáron is. A többi dolog nekem nem hiányzik belőle :)....

    VálaszTörlés