Kolbászos cukkini pörkölt
A cukkini pörköltként elkészítve is finom. Vegák elhagyhatják a kolbászt, de vele finomabb.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- fél szál füstölt kolbász
- só
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 2 db pörkölt ízű kocka
- olíva olaj
- vörösbor
- tejföl
- főzőtejszín
- 8 db újkrumpli
- petrezselyem
Elkészítés:
A krumplikat héjában felteszem főni.
A cukkinit szeletelem, majd kockára, a paprikákat (egy chilit félreteszek) karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a hagymákat és a petrezselymet aprítom.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a cukkinit és a paradicsomot. Párolom, majd öntök bele egy kevés vizet, fűszerezem. Amikor majdnem megfőtt beleteszem a kolbászt, öntök bele vörösbort. A végén keverek bele tejfölt és főzőtejszínt.
Közben a főtt krumplikat megpucoltam, s egy másik serpenyőben kevés olajon egy kicsit megpirítottam, végül meghintettem petrezselyemmel. Tálalok, rakok a tányérra 3 szem krumplit, mellé szedek pörköltet, s a tányér közepére teszek egy chili paprikát.
Biztos nagyon finom volt ez a pörkölt. Én csak a bort hagynám ki belőle, egyébként jöhet úgy ahogy van :)Ű!!
VálaszTörlésJó kis kaját készítettél. Biztos nagyon jó íze volt!
VálaszTörlés