Kolbászos, sajtos rakott karfiol
A rakott karfiolt többnyire főtt rizzsel és darált hússal szokták készíteni. Nos, én ezen változtattam.Ezuttal rizs nélkül,. kolbásszal, paradicsommal, hegyes zöld paprikával, chilivel, tejföllel és töjással készítettem el a rakott karfiolomat.
Hozzávalók :
- 1 kisebb karfiol fele
- 1 db kolbász
- vaj
- zsemlemorzsa
- tejfől
- 1 db tojás
- füstölt sajt
- trapista sajt
- 2 db paradicsom
- 1 db csípós hegyes paprika
- 1 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- bazsalikom
A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm. Egy hóálló edény alját kivajazom, szórok rá zsemlemorzsát, ráhelyezem a karfiolt. Vágok rá kolbászkarikákat. Egy féldoboz tejfölhöz keverek egy tojást, ráöntöm a karfiolra, fúszerezem. Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, apróra vágott bazsalikomlevelet, a reszelt sajtot, zsemlemorzsát, végül a paprikákat, kevés vajat, 180 C fokon hőlégkeverésen, a végén grill fokozaton megsütöm. (25 + 5 perc)
Tálaláskor teszek rá bazsalikomlevelet.
Nagyon megkívántam guszta! Jó hogy eszembejutattad, jó régen csináltam már én is.Kolbász nélkül szoktam de nagyon szeretem!
VálaszTörlésIgazi férfias fogás!
VálaszTörlésNagyon guszta, olyan éhes lettem , máris feltépem a hűtőt...Csípős szaftos, sajtos, nem is kell ennél több!
VálaszTörlés