HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 6., péntek

75 éves a Spam (löncshús)

75 éves a Spam (löncshús)

A vagdalt hús, a Spam, vagy ahogy az angol lunch szót magyarosították, a lönch - sokak kedvence. A '60-as években talán a legtöbbet fogyasztott húskonzerv volt, még a májkonzervet is megelőzte.

Többek között kítűnő alapanyaga egy gyors töltött ételnek, vagy melegszendvicsnek, reszelt sajttal.

Nos, az eredeti vagdalthúst az USA-ban készítették sertéslapockából és sonkából a Hormel cég üzemében.

 A témáról az index-ben találtam egy cikket, sok fotóval (a fenti kép is onnan származik).

Hetvenöt éve tömjük magunkba a löncshúst

címmel. Aki kíváncsi a történetre, ott elolvashatja.

1 megjegyzés:

  1. Évtizedek óta sütök-főzök, de én soha nem szerettem és nem is használtam. A férjem régen kedvelte, magának vásárolta is és ette kenyérrel, zöldpaprikával. Volt és van most is kis- és nagyobb - fél kilós - konzerv. A nagyobb a löncs, a kisebb vagdalt névvel, több változatban. A kész ételeket semmilyen formában nem eszem és ma már a férjem sem, még ezt a vagdaltat sem.

    VálaszTörlés