HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 1., vasárnap

Lazacsaláta paradicsommal, lilahagymával, mozzarellával

Lazacsaláta paradicsommal, lilahagymával, mozzarellával

Eredetileg mást terveztem a mai ebédemre. Mível a feleségem a Balatonon volt, s tudtam, hogy valamikor tegnap délután jön haza, már kora délután megfőztem a mai ebédemet, hogy ne mondhassa, hogy bűdös van. Egy spárgás gombás ragut készítettem., amint lehűlt, betettem a hűtőbe. A hőségre való tekintettel a tejfölt nem tettem bele, a tészta pedig frissen jó. Gondoltam, ma meggfőzöm a spagettit, a raguba belekeverem a tejfölt, s készen is van az ebédem. Nos, ember tervez, feleség végez. A nejem délben, forróság ide, forróság oda, délben bevette magát a konyhába, s az összes létező állást lefoglalta, s órákon keresztül sütött, fözött. Most, amikor e sorokat írom, még mindig a konyhát birtokolja. S sűt-főz halat, s vadat, s mi jó falat...

Mint utólag kiderült egyszem kislányunknak (33 éves elmúlt) főzöcskézett, mivel valaki ma megy Grazba, s az elviszi magával a bedobozolt ételeket.

Miután én teljesen kiszorultam a konyhából, hideg ételt készítettem magamnak, ami ebben a kánikulában nem egy tragédia, de csak abban  bízhatok, hogy a tegnap elkészített étel a hűtőben nem romlik meg.
Nos:
Lazacsaláta

Hozzávalók:

  • füstölt lazac
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 tasak Mozzarella
  • petrezselyem
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • zöld chilivel töltött olíva bogyó
  • fekete magnélüli olíva bogyó
  • citromlé
  • olíva olaj
Elkészítés:

A paradicsomot, a lilahagymát és a Mozzarellát felszeletelem. Egy citrom karikát félig bevágok és megformázom. Egy tányérra rendezem, középre a lazacot A fokhagymát apróra vágom, rászórom a salátára. Meglocsolom citromlével, olíva olajjal, fűszerezem Teszek rá petrezselyem leveleket, s olíva bogyókat. A lazacra teszek egy citrom szeletet dekorációként. Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, majd vajas pirítóssal fogyasztom.



2 megjegyzés:

  1. Hát Anya csak egy van.. Meg Anya főztje is! Anyukám is pont így készített, küldött ételeket nekem! Mindig lőttek olyankor a diétámnak, mert nem tudtam ellenállni a sok finom falatnak! Finom ételt készítettél! Javaslom, ha újra hazalátogat a lányotok is főzz előre!! Látom, már taktikusan kezeled a dolgot! Üdv, Ari

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomat készítettél megint!!

    VálaszTörlés