HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 19., péntek

Farfalle mediterranee

Farfalle mediterranee 

Hozzávalók :
  • 30 dkg Farfalle tészta
  • extra szűz olíva olaj
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 5 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db kápia paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • újhagyma szára
  • chilivel töltött olíva bogyó
  • bazsalikom levél
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • füstölt sajt
  • Roquefort/kék sajt
Elkészítés:

A tésztát sós vízben felteszem főni. Közben a szalonnákat csíkokra, a paprikákat és az újhagyma szárakat, karikákra, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágom, a paradicsomot nyolcadolom. Egy serpenyőben olíva olajon megsütöm a szalonnákat, mikor csaknem kész, beleteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, egy kevés ideig együtt párolom. Hozzáadom a tésztát, a bazsalikomot, összekeverem.
Tálaláskor a tányérra teszek egy adagot, szórok rá Oregano-t, reszelek rá füstölt sajtot, morzsolok rá Roquefort-ot, s díszítem bazsalikom levéllel.

P.S. A tészta az olasz farfalla (pillangó) szóról kapta a nevét. (Az olaszban a nőnemű szavak többesszáma "e"-re végződik.) Az étel természetesen más tésztával is elkészíthető, de nekem ez a tészta nagyon tetszett az alakja és a neve miatt is. A bazsalikomnál igyekeztem egy pillangó formájút választani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése