Farfalle mediterranee
Hozzávalók :- 30 dkg Farfalle tészta
- extra szűz olíva olaj
- 1 szelet füstölt szalonna
- 5 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db kápia paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 1 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- újhagyma szára
- chilivel töltött olíva bogyó
- bazsalikom levél
- tengeri só
- őrölt fekete bors
- oregano
- füstölt sajt
- Roquefort/kék sajt
A tésztát sós vízben felteszem főni. Közben a szalonnákat csíkokra, a paprikákat és az újhagyma szárakat, karikákra, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágom, a paradicsomot nyolcadolom. Egy serpenyőben olíva olajon megsütöm a szalonnákat, mikor csaknem kész, beleteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, egy kevés ideig együtt párolom. Hozzáadom a tésztát, a bazsalikomot, összekeverem.
Tálaláskor a tányérra teszek egy adagot, szórok rá Oregano-t, reszelek rá füstölt sajtot, morzsolok rá Roquefort-ot, s díszítem bazsalikom levéllel.
P.S. A tészta az olasz farfalla (pillangó) szóról kapta a nevét. (Az olaszban a nőnemű szavak többesszáma "e"-re végződik.) Az étel természetesen más tésztával is elkészíthető, de nekem ez a tészta nagyon tetszett az alakja és a neve miatt is. A bazsalikomnál igyekeztem egy pillangó formájút választani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése