Paradicsomos pitypangsaláta Mozarellával, főtt tojással
Hozzávalók :- 2 db paradicsom
- 20-30 pitypang (gyermekláncfű) levél
- 1/2 zacskó Mozarella
- 1 db keményre főzött tojás
- chilivel töltött olíva bogyó
- capri bogyó
- só
- őrölt fekete bors
- Oregano
- citromlé
- bazsalikomos ecet
- extra szűz olívaolaj
A leveleket jól megmosom, egy tányérra rakom, rá a paradicsom szeleteket, sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, bazsalikomos ecettel. Ráhelyezem a felszeletelt Mozarellát és a tojást, rakok rá olíva és capri bogyót, néhány pitypang levelet, ismét fűszerezem, s meglocsolom az olívaolajjal. Végül szórok rá Oreganot, s beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, s jól lehűljön.
P.S. A pitypangot a kertben szedtem. Hiába írtjuk, szórjuk a fűre a drága kombinált pázsitvitamint és gyomtalanítót, újra és újra megjelenik. Ha viszont már van, legyen valami haszna is. Amúgy nagyon egészséges, számos vitamin van benne.
Nagyon guszta lett. Édesanyám a pitypangot leforrázta, egy picit talán főzte, leszűrte, meglocsolta olíva olajjal, citrommal. Nagyon szerette. Mi idegenkedtünk tőle, pedig lehet, hogy finom volt.
VálaszTörlésLényegében olyan, mint a rukkola.
VálaszTörlésNagyanyám a fejes salátát forrázta le, s meglocsolta olvasztott disznózsirral. Akkoriban itthon nemhogy olívaolaj, de még napraforgó olaj sem volt.