HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 27., szombat

Paradicsomos pitypangsaláta Mozarellával, főtt tojással

Paradicsomos pitypangsaláta Mozarellával, főtt tojással

Hozzávalók :
  • 2 db paradicsom
  • 20-30 pitypang (gyermekláncfű) levél
  • 1/2 zacskó Mozarella
  • 1 db keményre főzött tojás
  • chilivel töltött olíva bogyó
  • capri bogyó
  • őrölt fekete bors
  • Oregano
  • citromlé
  • bazsalikomos ecet
  • extra szűz olívaolaj
Elkészítés:

A leveleket jól megmosom, egy tányérra rakom, rá a paradicsom szeleteket, sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, bazsalikomos ecettel. Ráhelyezem a felszeletelt Mozarellát és a tojást, rakok rá olíva és capri bogyót, néhány pitypang levelet,  ismét fűszerezem, s meglocsolom az olívaolajjal. Végül szórok rá Oreganot, s beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, s jól lehűljön.

P.S. A pitypangot a kertben szedtem. Hiába írtjuk, szórjuk a fűre a drága kombinált pázsitvitamint és gyomtalanítót, újra és újra megjelenik. Ha viszont már van, legyen valami haszna is. Amúgy nagyon egészséges, számos vitamin van benne.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett. Édesanyám a pitypangot leforrázta, egy picit talán főzte, leszűrte, meglocsolta olíva olajjal, citrommal. Nagyon szerette. Mi idegenkedtünk tőle, pedig lehet, hogy finom volt.

    VálaszTörlés
  2. Lényegében olyan, mint a rukkola.
    Nagyanyám a fejes salátát forrázta le, s meglocsolta olvasztott disznózsirral. Akkoriban itthon nemhogy olívaolaj, de még napraforgó olaj sem volt.

    VálaszTörlés