HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 22., hétfő

Brandys karamellizált gyümölcsök fagylalttal

Brandys karamellizált gyümölcsök fagylalttal

Hozzávalók :
  • 1/2 db érett banán
  • 1 db nektarin
  • 1 db őszi barack
  • 1/2 db körte
  • 1/2 alma
  • kék és fehér szőlő szemek
  • vaj
  • cukor
  • vaniliás cukor
  • méz
  • brandy
  • fagylalt (vanília, eper, csokoládé)
  • mentalevél
Elkészítés:

A banánt felkarikázom, a nektarint, őszibarackot, almát  és a körtét félbevágom,  a magokat, illetve a magházat eltávolítom. A gyümölcsöket negyedelem.

Egy serpenyőben vajat olvasztok, teszek rá cukrot, karamellizálom. Beleteszem a gyümölcsöket, szórok rá vaníliás cukrot, öntök rá brandyt, megsütöm.

Egy kehelybe teszem, rakok rá 3 gombóc fagylaltot, díszítem mentalevéllel.


Ilyen melegben jól esik egy kis fagylalt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése