Olasz ihletésű töltött tök
Hozzávalók :- 1 db kisebb tök
- 50 dkg vegyes darált hús (60% sertés 40% marha)
- 1 tasak rizs
- 2 db tojás
- 1 db vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 1/2 étkezési paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 2 db chili paprika
- petrezselyem levél
- fodros petrezselyem (díszítéshez)
- bazsalikom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- kakukkfű
- Oregano
- olíva olaj
- vaj
- tejföl
- Trapista sajt
- füstölt sajt
A rizst felteszem főni. A tököt hosszában kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom, megsózom.
A hagymákat apróra vágom. Egy nagy nyél nélküli serpenyőben olíva olajon a hagymát elkezdem dinsztelni, hozzáadom a fokhagymát, majd a paprikákat, végül a darált húst, majd belevágok 2 paradicsomot is. Addig dinsztelem együtt, míg a hús kifehéredik.
Közben lereszelem a sajtokat.
Elzárom a tűzhelyt. Ekkor hozzáadom a rizst, az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, a tojásokat, a sajt felét, fűszerezem, s összekeverem.
A két tök csónakot megtöltöm, a serpenyőt kivajazom, beleteszem a tököket, teszek rá szeletelt zöld paprikát, paradicsomot és chili paprikát, s beteszem a 180 C fokos előmelegített sütőbe légkeverésen.
Amikor már majdnem megsült (kb. 40 perc után), rászórom a reszelt sajtot, s tovább sütöm. Majd átállítom grill fokozatra és készre sütöm (össz. sűtési idő kb. 1 óra).
Tálaláskor teszek a tányérra egy fél tököt, díszítem fodros petrezselyemmel és bazsalikommal.
Finom, nagyon
VálaszTörlésNagyon guszta és finom.
VálaszTörlés