HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 29., hétfő

Olasz ihletésű töltött tök

Olasz ihletésű töltött tök

Hozzávalók :
  • 1 db kisebb tök
  • 50 dkg vegyes darált hús (60% sertés 40% marha)
  • 1 tasak rizs
  • 2 db tojás
  • 1 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1/2 étkezési paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • petrezselyem levél
  • fodros petrezselyem (díszítéshez)
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • Oregano
  • olíva olaj
  • vaj
  • tejföl
  • Trapista sajt
  • füstölt sajt
Elkészítés:

A rizst felteszem főni. A tököt hosszában kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom, megsózom.
A hagymákat apróra vágom. Egy nagy nyél nélküli serpenyőben olíva olajon a hagymát elkezdem dinsztelni, hozzáadom a fokhagymát, majd a paprikákat, végül a darált húst, majd belevágok 2 paradicsomot is. Addig dinsztelem együtt, míg a hús kifehéredik.

Közben lereszelem a sajtokat.

Elzárom a tűzhelyt.  Ekkor hozzáadom a rizst, az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, a tojásokat, a sajt felét, fűszerezem, s összekeverem.
A két tök  csónakot megtöltöm, a serpenyőt kivajazom, beleteszem a tököket, teszek rá szeletelt zöld paprikát, paradicsomot és chili paprikát, s beteszem a 180 C fokos előmelegített sütőbe légkeverésen.
Amikor már majdnem megsült (kb. 40 perc után), rászórom a reszelt sajtot, s tovább sütöm. Majd átállítom grill fokozatra és készre sütöm (össz. sűtési idő kb. 1 óra).

Tálaláskor teszek a tányérra egy fél tököt, díszítem fodros petrezselyemmel és bazsalikommal.



2 megjegyzés: