Fasírt hagymás, sültszalonnás krumplival és fehérboros párolt káposztával
Hozzávalók :- 30 dkg darált hús
- 1 db szikkadt zsemle
- tej
- 1 db tojás
- 3 fej vörös hagyma
- 5 fokhagyma gerezd
- füstölt szalonna
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 5 db krumpli
- 1 kis káposzta fele
- vaj
- cukor
- babérlevél
- köménymag
- citrom
- fehérbor
- olíva olaj
A zsemlét tejbe áztatom. A krumplit héjastul megfőzöm, megpucolom, összetöröm.
A hagymákat megpucolom, apróra vágom. Egy hagymányi mennyiséget félreteszek a káposztához.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a felvágott szalonna csíkokat, a szalonnát majd a krumplihoz keverem. Majd a serpenyőben megdinsztelem a hagymákat. A felét beleteszem egy keverő tálba, a másik felét majd a krumplihoz keverem.
A serpenyőben a darált húst kifehéredésig elősütöm, majd beleteszem a keverőtálba a zsemlével és a tojással együtt. Sózom, borsozom, szórok bele bőven piros paprikát. Összekeverem, kis pogácsákat formázok, s olajban kisütöm.
Egy serpenyőben kevés vajon cukrot karamellizálok, majd ráteszem a hagymát, a felvágott káposztát, babérlevelet, sózom, borsozom, szórok rá őrölt köményt, s belecsavarom egy fél citrom levét. Mikor már majdnem kész, öntök bele fehérbort.
Tálaláskor a tányérra helyezek 2 db fasírtot, mellé púpozom a krumplit és a káposztát.
Nagyon finom ebéd, imádom a fasírtot és nagyon guszta így együtt.
VálaszTörlésnagyon szeretem a párolt káposztát, készüljön az fehér avagy vörös káposztából
VálaszTörlésNagyon guszta ! Szeretem az ilyen és ehhez hasonló ételeket hús-krumpli-káposzta. Szoktam én is hagymáskrumplit csinálni szeretjük. Miért sütöd elő a húst a fasírthoz?
VálaszTörlésSzívesen elfogadnám az egész menüt
VálaszTörlésÉvának: tudom, rajtam kívül senki nem csinálja ezt, de szerintem így jobb az íze, ha kap egy kis pörköt. Mások a hagymát sem dinsztelik, csak úgy nyersen keverik össze a masszát.
VálaszTörlés