HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 22., hétfő

Fasírt hagymás, sültszalonnás krumplival és fehérboros párolt káposztával

Fasírt hagymás, sültszalonnás krumplival és fehérboros párolt káposztával

Hozzávalók :
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db szikkadt zsemle
  • tej
  • 1 db tojás
  • 3 fej vörös hagyma
  • 5 fokhagyma gerezd
  • füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors
  • őrölt  piros paprika
  • 5 db krumpli
  • 1 kis káposzta fele
  • vaj 
  • cukor
  • babérlevél
  • köménymag
  • citrom
  • fehérbor
  • olíva olaj
Elkészítés:

A zsemlét  tejbe áztatom. A krumplit héjastul megfőzöm, megpucolom, összetöröm.
A hagymákat megpucolom, apróra vágom. Egy hagymányi mennyiséget félreteszek a káposztához.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a felvágott szalonna csíkokat, a szalonnát majd a krumplihoz keverem. Majd a serpenyőben megdinsztelem a hagymákat. A felét beleteszem egy keverő tálba, a másik felét majd a krumplihoz keverem.

A serpenyőben a darált húst kifehéredésig elősütöm, majd beleteszem a keverőtálba a zsemlével és a tojással együtt. Sózom, borsozom, szórok bele bőven piros paprikát. Összekeverem, kis pogácsákat formázok, s olajban kisütöm.

Egy serpenyőben kevés vajon cukrot karamellizálok, majd ráteszem a hagymát, a felvágott káposztát, babérlevelet,  sózom, borsozom, szórok rá őrölt köményt, s belecsavarom egy fél citrom levét. Mikor már majdnem kész, öntök bele fehérbort.

Tálaláskor a tányérra helyezek 2 db fasírtot, mellé púpozom a krumplit és a káposztát.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebéd, imádom a fasírtot és nagyon guszta így együtt.

    VálaszTörlés
  2. nagyon szeretem a párolt káposztát, készüljön az fehér avagy vörös káposztából

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta ! Szeretem az ilyen és ehhez hasonló ételeket hús-krumpli-káposzta. Szoktam én is hagymáskrumplit csinálni szeretjük. Miért sütöd elő a húst a fasírthoz?

    VálaszTörlés
  4. Szívesen elfogadnám az egész menüt

    VálaszTörlés
  5. Évának: tudom, rajtam kívül senki nem csinálja ezt, de szerintem így jobb az íze, ha kap egy kis pörköt. Mások a hagymát sem dinsztelik, csak úgy nyersen keverik össze a masszát.

    VálaszTörlés