Sült libacomb rókagombás krumplival és fehérboros párolt káposztával
Hozzávalók :- 2 db libacomb
- olíva olaj
- 40 dkg krumpli
- 10 dkg rókagomba
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kis káposzta fele
- 1 db alma
- vaj
- cukor
- citrom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- rozmaring
- kakukkfű
A libacombokat sózom, borsozom, edénybe rakom, olajjal meglocsolom, s beteszem a hűtőbe. Másnap a combokat átrakom egy tepsibe, melyet kivajaztam. Teszek mellé, rá félbevágott fokhagyma gerezdeket, rozmaringot és kakukkfűvet, alufóliával letakarom, s beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton.
A krumplit felteszem főni, a káposztát és az almát lereszelem, a rókagombát darabolom.
Egy serpenyőben kevés vajon cukrot karamellizálok, majd ráteszem a reszelt káposztát, s almát, sózom, borsozom, szórok rá őrölt köményt, s belecsavarom egy fél citrom levét. Mikor már majdnem kész, öntök bele fehérbort.
A krumplit közben megpucoltam, s összetörtem, kevés vajat kevertem hozzá, sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben kevés vajon megsütöm a rókagombát, a krumplihoz keverem.
Közben a combok, melyeket időnként a saját zsírjával és fehérborral locsoltam, megsültek. (A végén leszedtem a fóliát és grill fokozaton szépen megpirítottam.)
Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé káposztát, s ráhelyezek 1 combot. Rozmaringgal és kakukkfűvel díszítem.
Fantasztikus lakoma, megéhezik tőle az ember.
VálaszTörlésÓóó , de finom lehet! Nagyon guszta! Eltudnám kébzelni, hogy most valahol vagyok és ilyen tányér étellel kínáljanak meg! Nem hiszem hogy maradna valami maradék a tányéron a csonton kívűl?:-))
VálaszTörlésÉhes vagyok
VálaszTörlés