HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 23., kedd

Karalábéleves csülökkel

Karalábéleves csülökkel

Hozzávalók :
  • 1 db karalábé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 1/2 db zöld hegyes paprika
  • 1/2 db kápia paprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db újhagyma szárastul
  • petrezselyem
  • liszt
  • olíva olaj
  • 1 kicsi csülök fele
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • zöldségleves kocka
Elkészítés:

A karalábét és a krumplit kockára vágom, a répákat, paprikákat, hagymákat karikákra, a petrezselymet apróra vágom.
Egy lábasban előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, szórok rá egy kevés lisztet, összekeverem. A közepére teszem az előfőzött csülköt, s felengedem vízzel. Amikor kész öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja tejföllel is habarhatja). Rászórom az újhagyma zöldjét, és már is tálalom, egy petrezselyem levéllel díszítem.




5 megjegyzés:

  1. Ez aztán az igazi sűrű laktató leves! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Hasonlóan készítem, de nem használok soha leveskockát vagy egyéb kész ételízesítőket és én teszek bele csipetkét is.

    VálaszTörlés