HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 11., csütörtök

Fehérboros fokhagymakrémleves reszelt sajttal

Fehérboros fokhagymakrémleves reszelt sajttal

Hozzávalók :
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db zöldségleves kocka
  • liszt
  • vaj
  • főző tejszín
  • petrezselyem
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • fehér bor
  • 1/2 zsemle
  • Trapista sajt
Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom, a krumplit megpucolom, darabolom. Egy edényben vajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a krumplit, feleresztem vízzel, beleteszem a leveskockát, apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezem. Ha megfőtt, botmixerrel elkeverem, öntök hozzá tejszínt, s egy kevés lisztet. Visszaöntöm az edénybe, keverés mellet felforralom, öntök bele bort, ha kell sózom. A levest egy edénybe merem, teszek rá kockára vágott pirított zsemlét, reszelek rá sajtot, s díszítem petrezselyem levéllel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése