HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. augusztus 7., vasárnap

Rántott hús hagymás tört krumplival, ecetes almapaprikával

Rántott hús hagymás tört krumplival, ecetes almapaprikával

Hozzávalók :
  • sertés comb, vagy karaj
  • krumpli
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • ecetes almapaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika 
  • olíva olaj
Elkészítés:

A krumplit felteszem héjában főni. A hús szeleteket sózom, borsozom, s bepanírozom.
A hagymákat apróra vágom, s olíva olajon egy serpenyőben megdinsztelem, sózom, borsozom, s megszórom paprikával. A krumplit megpucolom, összetöröm, s hozzákeverem a hagymát.
A serpenyőbe még öntök olajat, s a húst megsütöm benne.

Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé egy szelet húst, s almapaprikát.

1 megjegyzés: