HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 13., péntek

Vörösboros csirkemell pörkölt rizzsel és uborkával

Vörösboros csirkemell pörkölt rizzsel és uborkával


A paprikás csirkét többnyire combból készítem, de ez a pörkölt most mellből készült.

Hozzávalók :

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 1 dl vörösbor
  • ecetes uborka
  • 2 db chili díszítésnek

Elkészítés:

A rizst előző este beáztatom.

A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom, kockára vágom.

A rizst felteszem főni, megsózom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkehúst, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.Öntök bele vörösbort, felrottyantom.

Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé pörköltet, szórok rá piros paprikát,  díszítem egy chilivel, s mellé rakok 2 db uborkát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése