HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 23., hétfő

Vörösboros resztelt csirkemáj sült batátával, céklával és krumplival

Vörösboros resztelt csirkemáj sült batátával, céklával és krumplival


Máj sok hagymával és nem szokványos körítéssel.


Hozzávalók:


  • 30 dkg csirkemáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chili
  • 2 db batáta
  • 2 db cékla
  • 2 db burgonya
  • őrölt erős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • kakukkfű
  • napraforgóolaj
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:


A batátát, a céklát és a krumplit megpucolom, kockára vágom, egy tepsire teszem, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, beteszem a sütőbe.

Olajon egy serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, sózom. Beleteszem a májat, tovább párolom, míg meg nem puhul. Öntök bele vörösbort, rottyantok rajta egyet. Forrón tálalom.

Tálaláskor szedek a tányérra májat, mellé sült batátát, céklát és krumplit.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése