Vörösboros resztelt csirkemáj sült batátával, céklával és krumplival
Máj sok hagymával és nem szokványos körítéssel.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db chili
- 2 db batáta
- 2 db cékla
- 2 db burgonya
- só
- őrölt erős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- majoranna
- kakukkfű
- napraforgóolaj
- 1 dl vörösbor
Elkészítés:
A batátát, a céklát és a krumplit megpucolom, kockára vágom, egy tepsire teszem, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, beteszem a sütőbe.
Olajon egy serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, sózom. Beleteszem a májat, tovább párolom, míg meg nem puhul. Öntök bele vörösbort, rottyantok rajta egyet. Forrón tálalom.
Tálaláskor szedek a tányérra májat, mellé sült batátát, céklát és krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése