HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 21., szombat

Vaddisznó karaj vadasan, áfonyával, hagymás pirított krumplival

Vaddisznó karaj vadasan, áfonyával, hagymás pirított krumplival

A húst főzés előtt bepácolom.

Hozzávalók:

A pácoláshoz és a vadas szószhoz:
  • 1 db répa
  • 1 db petrezselyem-gyökér
  • 1 szelet zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • őrölt fekete bors
  • 1 szem borókabogyó
  • 1 db babérlevél
  • 0,5 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • cukor
  • kakukkfű
  • citromlé
  • 1 db ecetes uborka
  • 1 dl tejföl
A húshoz:
  • 30 dkg csont nélküli vaddisznó tarja
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek sertészsír
  • 6 tk áfonyalekvár

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymákat feldarabolom, a  húst bekenem mustárral, sózom, borsozom, megszórom az aprított fokhagymával, ráteszem a hagymát és a zöldségeket, locsolok rá olívaolajat és ecetet, fűszerezem, beteszem a hűtőbe két napra.

Másnap egy serpenyőben kevés zsíron a felvágott szalonnát megpirítom, ráteszem a húsokat és mindkét oldalán megsütöm, majd ráöntöm a páclét a zöldségekkel és párolom. Öntök rá egy kevés vizet.

Hozzálátok a szósz elkészítéséhez. Serpenyőben kevés cukrot karamellizálok, beleteszem a zöldségeket, és a levet, egy kevés liszt hozzáadásával pár percig főzöm. Végül a mártást citromlével és tejföllel összeturmixolom.

A megpucolt krumplit sós vízben megfőzöm, összetöröm, hagymával és fokhagymával kikeverem, kevés zsíron megpirítom.

Tálaláskor teszek a tányérra krumplit, mellé két szelet húst, kanalazok rá szószt és áfonyalekvárt.




1 megjegyzés: