A húst főzés előtt bepácolom.
Hozzávalók:
A pácoláshoz és a vadas szószhoz:
- 1 db répa
- 1 db petrezselyem-gyökér
- 1 szelet zeller
- 1 szál zellerlevél
- 1 szál petrezselyem
- 1 tk mustár
- só
- őrölt fekete bors
- 1 szem borókabogyó
- 1 db babérlevél
- 0,5 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt
- cukor
- kakukkfű
- citromlé
- 1 db ecetes uborka
- 1 dl tejföl
- 30 dkg csont nélküli vaddisznó tarja
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 ek sertészsír
- 6 tk áfonyalekvár
Elkészítés:
A zöldségeket és a hagymákat feldarabolom, a húst bekenem mustárral, sózom, borsozom, megszórom az aprított fokhagymával, ráteszem a hagymát és a zöldségeket, locsolok rá olívaolajat és ecetet, fűszerezem, beteszem a hűtőbe két napra.
Másnap egy serpenyőben kevés zsíron a felvágott szalonnát megpirítom, ráteszem a húsokat és mindkét oldalán megsütöm, majd ráöntöm a páclét a zöldségekkel és párolom. Öntök rá egy kevés vizet.
Hozzálátok a szósz elkészítéséhez. Serpenyőben kevés cukrot karamellizálok, beleteszem a zöldségeket, és a levet, egy kevés liszt hozzáadásával pár percig főzöm. Végül a mártást citromlével és tejföllel összeturmixolom.
A megpucolt krumplit sós vízben megfőzöm, összetöröm, hagymával és fokhagymával kikeverem, kevés zsíron megpirítom.
Tálaláskor teszek a tányérra krumplit, mellé két szelet húst, kanalazok rá szószt és áfonyalekvárt.
Nagyon finom lehetett!!!
VálaszTörlés