Tejfölös lencsefőzelék csülökkel
Ezzel az étellel még mindig Fortunát kívántam megvesztegetni.
Hozzávalók :
A csülökhöz:
A lencsefőzelékhez:
Elkészítés:
A lencsét és a csülköt beáztatom a főzés előtti napon.
A csülköt vízzel feleresztem, teszek bele hagymát, fokhagymát, egész borsot, majorannát és köménymagot, felteszem főni. 60-70 perc elteltével, ha a csülök már kellően puha, lezárom.
A lencsét a csülök főzővizében felteszem főni, teszek bele babérlevelet, megszórom borssal. A sózást, mivel a csülök is sós, későbbre hagyom.
A csülökből kiszedem a csontot, a húst nagyobb darabokra vágom.
A hagymát, fokhagymát aprítom, zsíron megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek, szórok rá paprikát.
Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt, keverek hozzá tejfölt. Ha kell, utánfűszerezem. Felrottyantom.
Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, teszek rá egy darab csülökhúst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése