HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 29., vasárnap

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel


Ezzel az étellel még mindig Fortunát kívántam megvesztegetni.

Hozzávalók :

A csülökhöz:

  • 1 db füstölt első csülök (kb. 80 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egész fekete bors
  • köménymag
  • majoranna

  • A lencsefőzelékhez:

  • 3 bögre lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 3 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ecet
  • citrom
  • mustár
  • 1 dl tej
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek liszt

  • Elkészítés:

    A lencsét és a csülköt beáztatom a főzés előtti napon.

    A csülköt vízzel feleresztem, teszek bele hagymát, fokhagymát, egész borsot, majorannát és köménymagot, felteszem főni.  60-70 perc elteltével, ha a csülök már kellően puha, lezárom.

    A lencsét a csülök főzővizében felteszem főni, teszek bele babérlevelet, megszórom borssal. A sózást, mivel a csülök is sós, későbbre hagyom.

    A csülökből kiszedem a csontot, a húst nagyobb darabokra vágom.

    A hagymát, fokhagymát aprítom, zsíron megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek, szórok rá paprikát.

    Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt, keverek hozzá tejfölt. Ha kell, utánfűszerezem. Felrottyantom.

    Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, teszek rá egy darab csülökhúst.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése