Vörösboros szarvaspörkölt gnocchival, chilivel
A hűtőben volt még egy adag szarvashús.Hozzávalók :
A pörkölthöz:
· 2 db vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 szál sárgarépa
· 1 szál petrezselyem gyökér
· 1 db hegyes csípős paprika
· 1 db chili paprika
· 1 db paradicsom
· kakukkfű
· majoránna
· rozmaring
· babérlevél
· olíva olaj
· mustár
· só
· cukor
· őrölt fekete bors
· őrölt piros paprika
· boróka bogyó
· 1 dl vörösbor
A gnocchihoz:
· 2 db nagyobb burgonya
· 5 dkg liszt
· 1 db tojás
· só
· vaj
A tálaláshoz:
· chili
Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, megszabadítom a hártyáktól, csíkokra vágom.
A hagymákat darabolom, a répát, gyökeret,paprikát karikákra vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, rárakom a húst, majd kicsit később a répát, zöldséget, és a fűszereket. Rövid dinsztelés után feleresztem vízzel, s így főzöm, időnként megkavarom, ha szükséges, öntök még hozzá vizet.
Közben elkészítem gnocchikat. A krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm.
A krumplikat egy krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom, s a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, ujnyi vastagságúra sodrom, majd két centis darabokra vágom. Sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.
Amikor a szarvashús már majdnem puha, hozzáadom a paradicsomot, öntök bele bort, s készre főzöm.
Tálaláskor a tányérra szedek gnocchikat, s kanalazok mellé szarvaspörköltet, teszek rá egy chilit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése