Pulykacomb sült céklával és sütőtökkel
Pulykacombot egész évben lehet enni, de a sütőtök az téli zöldség. Együtt - a céklával kiegészítve - igazi csemege.
Hozzávalók
- 2 db pulykacomb
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kanadai sütőtök fele
- 2 db cékla
- napraforgóolaj
- 1 ek méz
- édes-csípős chiliszósz
Elkészítés:
A combot sózom, borsozom, megszórom paprikával, locsolok rá olajat, s melléteszem egy tepsibe a vöröshagymát, s fokhagymákat. Néhány órát hagyom pácolódni.
A céklát és a sütőtököt megpucolom, kockára vágom, fűszerezem. Locsolok rá olajat, csorgatok rá mézet. Beteszem a sütőbe
A combokat 180 C fokra előmelegített sütőben fólia alatt 45 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, megfordítom, s tovább sütöm, időnként meglocsolom.
Újabb fordítás és locsolás, mézzel is megkenem.. Amikor már szépen megpirult, tálalok. A combról vágok le húsdarabokat, tányérra teszem, körítem céklával, sütőtökkel, hagymával, fokhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése