HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 27., péntek

Pulykacomb sült céklával és sütőtökkel

Pulykacomb sült céklával és sütőtökkel


Pulykacombot egész évben lehet enni, de a sütőtök az téli zöldség. Együtt - a céklával kiegészítve - igazi csemege.

Hozzávalók

  • 2 db  pulykacomb
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kanadai sütőtök fele
  • 2 db cékla
  • napraforgóolaj
  • 1 ek méz
  • édes-csípős chiliszósz

Elkészítés:

A combot sózom, borsozom, megszórom paprikával, locsolok rá olajat, s melléteszem egy tepsibe a vöröshagymát, s fokhagymákat. Néhány órát hagyom pácolódni.

A céklát és a sütőtököt megpucolom, kockára vágom, fűszerezem. Locsolok rá olajat, csorgatok rá mézet. Beteszem a sütőbe

A combokat 180 C fokra előmelegített sütőben fólia alatt 45 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, megfordítom, s tovább sütöm, időnként meglocsolom.

Újabb fordítás és locsolás, mézzel is megkenem.. Amikor már szépen megpirult, tálalok. A combról vágok le húsdarabokat, tányérra teszem, körítem céklával, sütőtökkel, hagymával, fokhagymával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése