Egy újabb kacsaszárnytő étel került az asztalomra.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsaszárnytőket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.
A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.
Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
A krumplikat meghámozom, felkockázom, sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem a hagymákat, cukorral karamellizálom. Hozzáadom a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fűszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.
A krumplikhoz adom a hagymát, villával összetöröm, meglocsolom kacsazsírral.
Kb. 60 perc sütés után tálalok.
A tányérra rakok két kacsaszárnytőt, s szedek mellé párolt káposztát és krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése