HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 6., péntek

Sörtészta bundában sült karfiol tartárral

Sörtészta bundában sült karfiol tartárral

Karácsonykor is volt előétel gyanánt, most újra elkészítettem.

Hozzávalók:

  • 1 db karfiol
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl sör
  • olaj a sütéshez
  • 1 db tojás
  • 1 ek olaj
  • 1 csipet só
  • 1 mk cukor
  • 1 tk mustár
  • 1 dl tejföl

  • Elkészítés:

    A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben előfőzöm.

    Közben elkészítem a sörtésztát és a tartárt.

    A tojást összekeverem a liszttel, a sóval, s a sörrel.

    A tojást egy habverővel felverem, hozzáadagolom lassan az olajat, a sót, a cukrot, s a mustárt. Végül a tejfölt.

    A karfiolrózsákat megmártom a sörtésztában, s bő olajban megsütöm.

    A sült karfiolból 3 darabot egy tányérra helyezek, s meglocsolom a tartárral.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése