Vörösboros lencsefőzelék sültmalaccal
Bár újév napján lencsét ettem, mint gondolom sokan, ma a biztonság kedvéért ismét az volt az ebédem. A szerencsének kedvében kell járni. Ezért malachús került az ételre.
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 2 db babérlevél
- mustár
- liszt
- 1 citrom leve
- 1 dl vörösbor
- tejföl
- chili szósz
- 30 dkg bőrös malactarja
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 db hagyma
- 3 db fokhagyma
- étolaj
- 1,5 dl sör
- 1 ek méz
Elkészítés:
A malachúst előző nap bepácoltam. A húst egy tepsibe tettem, bőrét beirdaltam, megszórtam borssal, tettem rá rozmaringot, babérlevelet, mellé fokhagymákat, félbevágott hagymát, locsoltam rá olajat, óvatosan, hogy a bőrét ne érje, megsóztam, letakartam fóliával, s kitettem a teraszra (ott most hidegebb van, mint a hűtőben).
Másnap délelőtt a malachús alá öntök kevés vizet, s fóliával letakarva a 200 C fokos sütőbe teszem.
A lencsét néhány órára beáztatom, majd az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával felteszem főni. Beleteszem a babérlevelet, megszórom borssal, sózom. Amikor már csaknem puha a lencse, öntök bele vörösbort. Majd a tejföllel és a liszttel behabarom, szórok bele pirospaprikát, locsolok bele kevés chili szószt, kanalazok bele mustárt, elkeverem.
Közben a malachúst időnként meglocsolom sörrel és a saját levével. 90 perc után leveszem a fóliát, a malacot bekenem mézzel, s meggrillezem.
Tálaláskor teszek rá néhány szelet malachúst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése