HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 31., kedd

Paprikás krumpli lókolbásszal és sok chilivel

Paprikás krumpli lókolbásszal és sok chilivel


Ezzel az étellel nosztalgiáztam. Korai ifjúságomban - a '60-as évek elején - gyakran került az asztalomra paprikás krumpli. Egyrészt, mert szerettem, másrészt, mert olcsó volt. Többnyire üresen ettem, de időnként került bele lókolbász is. Akkor az volt a legolcsóbb.

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 2 ek disznózsír
  • 15 dkg lókolbász
  • chili chips

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot durván aprítom.

Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy ellepje.

Felkarikázom a kolbászt, beleteszem a lábasba. Készre főzöm.


Tálaláskor szedek a tányérba paprikás krumplit, s meghintem chili chipssel.

Kenyérrel és vörösborral fogyasztom. (Annak idején a vörösbor nem volt jellemző.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése