Sült hurka és kolbász tört hagymás pirított krumplival, párolt vörösboros lila káposztával
A lányunk hazajött a barátjával az ünnepekre. Miután legutóbb ízlett a feleségemnek a disznótoros, amit a piacon egy termelőtől vettem, gondoltam most is készítek egy adagot. A feleségem és a lányom szerint azonban a hurkák csípősek voltak, (a lányom barátja szerint egyáltalán nem volt erős, még a kolbász sem). Így a végén kénytelen voltam én megenni a nagyját. Nos, nem esett nehezemre.
Hozzávalók:
- 2 db májas hurka
- 2 db véres hurka
- 2 db sütnivaló kolbász
- sertészsír
- só
- őrölt fekete bors
- 1 kis fej lila káposzta
- sertészsír
- köménymag
- cukor
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db alma
- 1 ek borecet
- 1 dl vörösbor
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 6 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- sertészsír
Elkészítés:
A krumplikat meghámozom, megmosom, s hasábokra vágom. Sós vízben előfőzöm.
A hurkákat és a kolbászt villával megszurkálom, beteszem egy kizsírozott tepsibe. Beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.
A lila káposztát megtisztítom, vékony metéltre vágom.
Egy serpenyőben zsíron karamelizálok cukrot, ráteszem a hagymát, megdinsztelem. Ráteszem az apróra vágott fokhagymát, majd a káposztát, s a cikkelyekre vágott almát. Megszórom borssal és köménnyel, öntök rá borecetet. El kezdem dinsztelni. Mikor majdnem kész, meglocsolom vörösborral.
Kb. 25-30 perc után a hurkákat és a kolbászt megfordítom, ezt az oldalát is megszurkálom. Újabb 25 percig sütöm. A végén grillfokozatban szép pirosra sütöm.
Közben a krumplit villával egy kicsit összenyomom, hozzáteszem az aprított hagymákat, s kevés zsírral egy kicsit megpirítom..
Tálalok. A tányéron elhelyezem a hurkákat és a kolbászt, a sült krumplit és a káposztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése