Sertés kocsonya füstölt oldalasból
Ez még január elején készült, újévi kocsonyaként.
- 30 dkg bőrös füstölt oldalas
- 0,5 szál sárgarépa
- 0,5 szál petrezselyem-gyökér
- 0,5 fej kicsi vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chilipaprika
- só
- egész fekete bors
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős fűszerpaprika
- 0,5 citrom
- 7 dl víz
Elkészítés:
A zöldségeket karikára vágom, a hagymát, fokhagymát aprítom.
A húst megmosom, felvágom, majd 7 dl vízben felteszem főni. Lassú tűzön forralásig főzöm. A habját leszedem, majd beleteszem a zöldségeket, fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús megpuhul.
Két tányérba elosztom a húst, a zöldségeket, mindegyikbe teszek chilit, facsarok rá citromot, merek rá levest. Beteszem a hűtőbe.
Fogyasztáskor szórok még rá pirospaprikát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése