Pulykafarhát leves zöldségesen cérnametélttel
A pulykafarhát leves elkészítése megegyezik a csirkefarhátéval, de az eredmény egy finomabb, ízre gazdagabb leves.
Hozzávalók:
- 2 db pulykafarhát
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1/2 karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyem
- egész fekete bors
- 1 db chilipaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- levestészta
Elkészítés:
Egy lábasba beleteszem a hozzávalókat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem kész, leszedem a habot a tetejéről, majd készrefőzöm.
Főzök hozzá cérnametéltet.
A húst leszedem a csontról, majd tálalok. Egy tányérba teszek a húsból, és a tésztából, merek rá levest, teszek még rá chilipaprikát, szórok rá paprikát és borsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése