HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 6., péntek

Sült kacsaszárnytő sütőtökkel és resztelt gombával

Sült kacsaszárnytő sütőtökkel és resztelt gombával

A kacsaszárnytő kedvencemmé vált, egy újabb recept.

Hozzávalók:

  • 4 db kacsaszárnytő
  • őrölt fekete bors
  • méz
  • 2 ek kacsazsír
  • 0,5 db kisebb sütőtök
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 0,5 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 4 szál kakukkfű
  • 8 db koktélparadicsom

  • Elkészítés:

    A kacsaszárnytőket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.

    Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    A sütőtököt meghámozom, felkockázom, teszek rá kakukkfűvet, locsolok rá olajat és mézet, s megsütöm.

    A gombát felszeletelem, a hagymákat aprítom, sózom, borsozom, kevés olajon megdinsztelem.

    Kb. 60 perc sütés után - amikor a szárnytők már megpuhultak, s szép színt kaptak - tálalok.

    A tányérra rakok egy kacsaszárnytőt, s szedek mellé sütőtököt, gombát és koktélparadicsomot.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése