HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 4., szerda

Húsgombócok és tarja savanyított káposztával együttfőzve, fehérborral ízesítve

Húsgombócok és tarja savanyított káposztával együttfőzve, fehérborral ízesítve

Töltött káposzta helyett most ez készült az ünnepekre.

Hozzávalók :

  • 40 dkg savanyított káposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 20 sertés tarja
  • 0,5 bögre rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • babérlevél
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chilipaprika
  • liszt
  • sertészsír

Elkészítés:

Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütöm, majd ennek zsírjában az aprított hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, miután kifehéredett, keverőtálba teszem. Összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem,gombócokat formálok.

A tarját nagyobb darabokra vágom, zsírban elősütöm.

Egy fazékba teszek káposztát, rá a húst, megint káposztát, majd a gombócokat, borítom káposztával. Minden réteget fűszerezek, teszek rá babérlevelet. Felöntöm vízzel és kb. másfél óráig főzöm.

Beleöntöm a bort.

Elkészítem a rántást, a káposztához keverem.

Tálaláskor szedek a tányérra húst, gombócot, s káposztát. Kanalazok rá tejfölt, teszek rá chilit, s szórok rá pirospaprikát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése