Töltött káposzta helyett most ez készült az ünnepekre.
Hozzávalók :
- 40 dkg savanyított káposzta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg darált sertéscomb
- 20 sertés tarja
- 0,5 bögre rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- babérlevél
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejföl
- 2 db chilipaprika
- liszt
- sertészsír
Elkészítés:
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát kisütöm, majd ennek zsírjában az aprított hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, miután kifehéredett, keverőtálba teszem. Összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem,gombócokat formálok.
A tarját nagyobb darabokra vágom, zsírban elősütöm.
Egy fazékba teszek káposztát, rá a húst, megint káposztát, majd a gombócokat, borítom káposztával. Minden réteget fűszerezek, teszek rá babérlevelet. Felöntöm vízzel és kb. másfél óráig főzöm.
Beleöntöm a bort.
Elkészítem a rántást, a káposztához keverem.
Tálaláskor szedek a tányérra húst, gombócot, s káposztát. Kanalazok rá tejfölt, teszek rá chilit, s szórok rá pirospaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése