Fetakrémmel töltött paradicsom
Hozzávalók- 6 db paradicsom
· 20 dkg Kalimera (fetasajt)
· 1/4 lilahagyma
· 2 szál üjhagyma zöld
· 5 levél bazsalikom
· 5 levél szárított medvehagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 4 db chili paprika
· 1 marék petrezselyemzöld
· tej
· őrölt fekete bors
· oregano
· szárított, darabolt metélő hagyma
· őrölt fekete bors
· 6 levél fodros saláta
· 1 zellerlevél szár
· 6 szem magnélkűli fekete olívabogyó
· 6 szem chili paprikával töltött zöld
olívabogyó
· 6 levél fodros saláta
· petrezselyem levél
· lilahagyma
· 6 szem magnélküli fekete olívabogyó
· 6 szem chilipaprikával töltött zöld olívabogyó
1 db chilipaprika
Elkészítés:
A paradicsomokat megskalpolom, a belsejüket kivágom, ezt félreteszem.
A lilahagymából egy karikát szintén félreteszek, a többit aprítom az újhagyma zöldjével, petrezselyemmel, bazsalikomlevéllel, medvehagymával, chilipaprikával. együtt. A fetasajtot villával összenyomom, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá tejet, s jól összekeverem. A masszát belekanalazom a paradicsomokba.
Egy tányérra ráhelyezem a fodros saláta leveleket., rá a paradicsomokat, a sapka közepébe beszórok egy petrezselyemlevelet, a szélére rakok egy zellerlevél ágat, s chilipaprikát és körbe az olívabogyókat.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.) Gasztro Top-jába:
16.- Fetakrémmel töltött paradicsom (Mindmegette)
P.S.1. A nap folyamán ez előrerukkolt a 10. helyre:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése