HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 11., csütörtök

Fetakrémmel töltött paradicsom

Fetakrémmel töltött paradicsom

Hozzávalók
  • 6 db paradicsom 
A krémhez:

·  20 dkg Kalimera (fetasajt)
·  1/4 lilahagyma
·  2 szál üjhagyma zöld
·  5 levél bazsalikom
·  5 levél szárított medvehagyma
·  3 gerezd fokhagyma
·  4 db chili paprika
·  1 marék petrezselyemzöld
·  tej
·  őrölt fekete bors
·  oregano
·  szárított, darabolt metélő hagyma
·  őrölt fekete bors 

Díszítéshez:

·  6 levél fodros saláta
·  1 zellerlevél szár
·  6 szem magnélkűli fekete olívabogyó
·  6 szem chili paprikával töltött zöld olívabogyó 
·  6 levél fodros saláta
·  petrezselyem levél
·  lilahagyma
·  6 szem magnélküli fekete olívabogyó
·  6 szem chilipaprikával töltött zöld olívabogyó 
1 db chilipaprika

Elkészítés:

A paradicsomokat megskalpolom, a belsejüket kivágom, ezt félreteszem.

A lilahagymából egy karikát szintén félreteszek, a többit aprítom az újhagyma zöldjével, petrezselyemmel, bazsalikomlevéllel, medvehagymával, chilipaprikával. együtt. A fetasajtot villával  összenyomom, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá tejet, s jól összekeverem. A masszát belekanalazom a paradicsomokba.

Egy tányérra ráhelyezem a fodros saláta leveleket., rá a paradicsomokat, a sapka közepébe beszórok egy petrezselyemlevelet, a szélére rakok egy zellerlevél ágat, s chilipaprikát és körbe az olívabogyókat.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.) Gasztro Top-jába:
16.- Fetakrémmel töltött paradicsom (Mindmegette)
P.S.1. A nap folyamán ez előrerukkolt a 10. helyre:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése