Brandyben áztatott sült libamáj, lila hagymával, fehér kenyérrel
Hozzávalók :Elkészítés:
A májat megmosom, leszedem róla a hártyát, négybe vágom, egy tálba teszem. Bekenem fokhagymával, borsozom, s öntök rá brandyt, berakom néhány órára a hűtőbe.
Egy serpenyőben libazsírt forrósítok, beleteszem a májat, lefedem és lassú tűzön elkezdem sütni, majd megfordítom. Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. K. 15 perc elteltével egy tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is teljesen átsült. Ráöntöm a megmaradt brandyt, sózom.
Amíg a máj sül , karikára vágom a lilahagymát, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot.
A májat egy tányérra rakom, sózom, szórok rá piros paprikát, melegen tartom, a serpenyőben egy kicsit dinsztelem a hagymát, a máj mellé teszem. Fehér kenyérrel fogyasztom.
Nem csak a máj borsos, de az ára is, viszont nagyon finom, fejedelmi étel.
A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.25.) Gastro Top-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése