HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 18., csütörtök

Túrós-tejfölös palacsinta, rumos mazsolával, mentával, sárgabarackkal

Túrós-tejfölös palacsinta, rumos mazsolával, mentával, sárgabarackkal

Hozzávalók: 

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz 
  • cukor
A töltelékhez:
  • 20 dkg tehéntúró
  • fél pohár tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • citrom 
  • mazsola
  • rum
A sütéshez:
  • olaj 
A tálaláshoz
  • tejföl
  • porcukor és/vagy
  • vaníliás cukor
  • mentalevél
  • sárgabarack
Elkészítés: 

A mazsolát rumba áztatom. A citrom héjából reszelek.

A tészta összetevőit összekeverem, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem, vagy ásványvízzel hígítom 1 órát pihentetem.

A tölteléket összekeverem, beleteszem a mazsolát, a reszelt citromhéjat, facsarok rá citromot.

Egy palacsintasütőben az olajat hevítem, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok.

A palacsintákat megtöltöm, tányérra teszem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot. Díszítem mentalevéllel és sárgabarackkal




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése