HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 27., szombat

Libamájjal, tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

Libamájjal, tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

Már dühöng a kánikula, se főzni, se meleget enni nem volt kedvem. Ezért egy hideg finomságot készítettem a teraszon, az árnyékban.

Hozzávalók :
  • 1 doboz (10 dkg) libamáj pástétom
  • 4 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 marék petrezselyem
  • 1/2 zacskó (8 dkg) salat mediterran
  • 6 szem fekete magnélkűli olívabogyó
  • 6 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 1/2 citrom
  • extraszűz olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • oregano
Elkészítés:

A tojást felteszem főni, a paradicsomokat megskalpolom, a belsejüket kivájom. Egy tálkában a paradicsom belsejét összevágom, beleteszem a libamáj pástétomot, az főtt tojást, vágok bele bele petrezselymet, fűszerezem, jól összekeverem.

Egy tányérra teszem a salátát, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat. Ráhelyezem a megtöltött paradicsomokat, visszarakom a sapkájukat, rászórom az olívabogyókat,díszítem egy szelet citrommal és petrezselyem zölddel. Jól lehűtve fogyasztom bruschettával (pirított fokhagymás, olívaolajos toasttal. Hűs vörösbort iszom hozzá..



2 megjegyzés: