HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 24., szerda

Szalonnás, hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval

Szalonnás, hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval


Hozzávalók :

A májhoz:
  • 25 dkg mélyhűtött csirkemáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna
A lecsóhoz:
  • 3 db színes  nagy lecsópaprika
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítés:

A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára  vágom, fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült tányérra szedem.

Közben elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot nénybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem. A máj zsírjához öntök még olajat, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanosra hagyom a zöldségeket.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.





P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.25.) Gasztro Top-jába:
23.- Szalonnás-hagymás csirkemáj cukkinis lecsóval (Mindmegette)
P.S.1. Ma (2013.07.26.) előrébb került:
 17.- Szalonnás-hagymás csirkemáj cukkinis lecsóval (Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése