Szalonnás, hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval
Hozzávalók :
A májhoz:
A lecsóhoz:
- 3 db színes nagy lecsópaprika
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült tányérra szedem.
Közben elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot nénybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem. A máj zsírjához öntök még olajat, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanosra hagyom a zöldségeket.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.25.) Gasztro Top-jába:
23.- Szalonnás-hagymás csirkemáj cukkinis lecsóval (Mindmegette)
P.S.1. Ma (2013.07.26.) előrébb került:
17.- Szalonnás-hagymás csirkemáj cukkinis lecsóval (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése