Lecsó tojással és füstölt csípős parasztkolbásszal
Hozzávalók:- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 7 db lecsó paprika
- 1 nagy zöld csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 4 db nagyobb paradicsom
- 1 szelet szalonna
- 1/2 szál csípős füstölt parasztkolbász
- 2 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- olívaolaj
A hagymákat és a paradicsomokat darabolom, a szalonnát kockára vágom, a kolbászt szeletelem. a paprikákat karikára vágom.
Olajon megsütöm a szalonnát, majd ráteszem a hagymát megdinsztelem. Majd jönnek a paprikák, végül a paradicsom. Amikor már csaknem megfőtt, belekavarom a tojást és a kolbászt is. Tálalok.
Merek a tányérra a lecsóból, teszek rá egy chilipaprikát.
A lecsót imádom, akár napokig tudnám enni. Persze variálom Ez a változat tegnap készült vacsorára. Még maradt egy adag, azt eltettem későbbre.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső Heti Gasztro Top-jába:
5. - Fokhagymás-petrezselymes fusilli sült sonkával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése