HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 14., vasárnap

Lecsó tojással és füstölt csípős parasztkolbásszal

Lecsó tojással és füstölt csípős parasztkolbásszal

Hozzávalók: 
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 db lecsó paprika
  • 1 nagy zöld csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 4 db nagyobb paradicsom
  • 1 szelet szalonna
  • 1/2 szál csípős füstölt parasztkolbász
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • olívaolaj
Elkészítés:

A hagymákat és a paradicsomokat darabolom, a szalonnát  kockára vágom, a kolbászt szeletelem. a paprikákat karikára vágom.

Olajon megsütöm a szalonnát, majd ráteszem a hagymát megdinsztelem. Majd jönnek a paprikák, végül a paradicsom. Amikor már csaknem megfőtt, belekavarom a tojást és  a kolbászt is. Tálalok.

Merek a tányérra a lecsóból, teszek rá egy chilipaprikát.

A lecsót imádom, akár napokig tudnám enni. Persze variálom  Ez a változat tegnap készült vacsorára.  Még maradt egy adag, azt eltettem későbbre.


P.S. A recept bekerült a Hírkereső Heti Gasztro Top-jába:
 5. - Fokhagymás-petrezselymes fusilli sült sonkával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése