HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 22., hétfő

Kapros-tejszínes tökfőzelék sült párizsival, tükörtojással

Kapros-tejszínes tökfőzelék sült párizsival, tükörtojással

Hozzávalók:

  • 1 db közepes nagyságú tök fele
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet párizsi
  • 2 tojás
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejszín
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

 A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát,. hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot.  Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt. 

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket,, s a tükörtojásokat.

Tálaláskor a tányérra teszem  a tökfőzeléket, s rá .a párizsit, a tükörtojást.


P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.23.) Gaszto Top-jába:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése