Kapros-tejszínes tökfőzelék sült párizsival, tükörtojással
Hozzávalók:
- 1 db közepes nagyságú tök fele
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet párizsi
- 2 tojás
- kapor
- ecet
- őrölt fekete bors
- cukor
- tejszín
- liszt
- olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát,. hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket,, s a tükörtojásokat.
Tálaláskor a tányérra teszem a tökfőzeléket, s rá .a párizsit, a tükörtojást.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.23.) Gaszto Top-jába:
9..- Kapros-tejszínes tökfőzelék sült párizsival és tükörtojással
(Mindmegette)
P.S.1. A recept bekerült a mai (2013.07.25.) tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-be:
7. - Kapros-tejszínes tökfőzelék sült párizsival és tükörtojással
P.S.1. A recept bekerült a mai (2013.07.25.) tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-be:
7. - Kapros-tejszínes tökfőzelék sült párizsival és tükörtojással
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése