HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 14., vasárnap

Vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával

Vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával

Gondoltam, ezúttal nem egy hagyományos gulyáslevest főzök. Azt hiszem sikerült. Bár lehet, hogy többen azt mondják, ez nem gulyás, hanem egy sűrű kolbászos zöldségleves. A lényeg, hogy finom lett, s jó csípős, ahogy én szeretem.

Hozzávalók :
  • 1 pár debreceni
  • 1 szelet szalonna
  • 2 szelet császárszalonna
  • 1 szelet szendvicssonka
  • 1,5 fej vörös hagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál poréhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/4  zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • petrezselyemlevél
  • zellerlevél
  • 1 pohár tarhonya
  • gulyásleveskrém
  • Erős Pista
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • köménymag
  • disznózsír
  • vörösbor
Elkészítés:

A szalonnákat, sonkát kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, zellerlevelet aprítom, az újhagymát, póréhagymát, paprikát, chilipaprikát karikára, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a debrecenit szeletelem.

A szalonnákat disznózsíron megdinsztelem, ráteszem, a zöldségeket,  majd feleresztem vízzel, fűszerezem. Amikor már majdnem megfőtt, beleteszem a tarhonyát, a kolbász, s öntök bele vörösbort.

Tálalom. Merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy chili paprikát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése