Vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával
Gondoltam, ezúttal nem egy hagyományos gulyáslevest főzök. Azt hiszem sikerült. Bár lehet, hogy többen azt mondják, ez nem gulyás, hanem egy sűrű kolbászos zöldségleves. A lényeg, hogy finom lett, s jó csípős, ahogy én szeretem.Hozzávalók :
- 1 pár debreceni
- 1 szelet szalonna
- 2 szelet császárszalonna
- 1 szelet szendvicssonka
- 1,5 fej vörös hagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál poréhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db cseresznyepaprika
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1/4 zeller
- 1/2 karalábé
- 2 db krumpli
- petrezselyemlevél
- zellerlevél
- 1 pohár tarhonya
- gulyásleveskrém
- Erős Pista
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- köménymag
- disznózsír
- vörösbor
A szalonnákat, sonkát kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, zellerlevelet aprítom, az újhagymát, póréhagymát, paprikát, chilipaprikát karikára, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a debrecenit szeletelem.
A szalonnákat disznózsíron megdinsztelem, ráteszem, a zöldségeket, majd feleresztem vízzel, fűszerezem. Amikor már majdnem megfőtt, beleteszem a tarhonyát, a kolbász, s öntök bele vörösbort.
Tálalom. Merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy chili paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése