Andaluz gazpacho jól behűtve
Hozzávalók:
- 5 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 fej lilahagyma
- egy nagyobb újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db fürtös uborka
- 1db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db piros lecsópaprika
- 4 db chilipaprika
- extraszűz olíva olaj
- 1/2 db citrom
- borecet
- chiliszósz
- csípős fokhagymás chiliszósz
- 6 szál petrezselyemzöld
- 2 szál zeller levél
- 10 bazsalikom levél
- só
- őrölt köménymag
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- 2 szelet szikkadt toastkenyér
- jég
Elkészítés
A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek. A többit chiliszósszal, olívaolajjal, borecettel, citrom levével botmixerrel összekeverem, és a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.
Ebből a mennyiségből 1 liter sűrű levest kaptam
Tálaláskor egy tálba öntöm, melybe előzőleg néhány jégkockát raktam, teszek rá kettévágott pirított kenyeret, s zöldségekkel megszórom.
Kánikulában kiváló étel, nem kell a meleg konyhában órákat eltölteni, jól behűtve hűsítő, s nem utolsó sorban egy vitamin bomba.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai /2013.07.24.) Gastru Top-jába:
P.S.1. A mai (2013.07.30.) Hírkereső Gasztro Top-jába újra bekerült a recept:
25.- Andalúz gazpacho Hobbychef konyhájából recept
(Nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése